søndag 24. august 2014

Tekstuniversets nyhetsbrev en lørdagsnatt i august


Åpen mikrofon: søndag 17. august 2014 på Café Mir. Toftesgt. 69 0552 Oslo
Lyst til å prøve ut dine selvskrevne tekster for et publikum? Trenger du en deadline? Nå har du sjansen til å bli med på lavterskeltilbudet Åpen Mikrofon på Café Mir. Toftesgt. 69, 0552 Oslo. Søndag 26. oktober klokka 18.30
Både publiserte og upubliserte forfattere er velkomne til å opptre. Vi leser (og synger, deklamerer, forteller) fra egne tekster og lytter til de andres. Gir og får respons - nye ideer og inspirasjon.
De som vil opptre sender en mail til jorunn@tekstuniverset.no
Hvis dere vil, kan dere skrive noen ord om dere selv, jeg kan evt linke til en webside dere har eller legge ut et bilde av dere på bloggen. Det er også helt i orden at det ikke står noe annet enn navnet derers
Det er fint om de som skal lese kommer 18.00. Rekkefølgen blir satt ved loddtrekning tidligere på dagen. Rekkefølgen får det når de komme. 
Det er satt av maks fem minutter per innslag og det fint dere selv passer på at dere overholder tidsrammen. For at alle skal få like mye oppmerksomhet fra publikum, er det jo mest omtenksomt å holde seg innenfor tidsrammen (med mindre noe annet er avtalt)
Fem personer leser fortløpende og så er det ca ti minutters pause.
Med mindre man har en veldig god grunn, er det hyggelig om oppleserne blir igjen helt til sistemann har lest. Tanken bak dette arrangementet er at det er like viktig å lytte som å bli lyttet til.
Dette arrangementet er et non profit arrangement. Og Cafe Mir stiller med gratis lokale og det er det jo superviktig om vi kjøper noe i baren, sånn at de ikke gå underskudd.
Et vennligsinnet publikum og talentspeidere er hjertelig velkomne. Har kan kontakter nyttes og gode ting skje.
Det kan hende jeg stiller med en som filmer oppleserne. De som vil ha tilsendt en film av seg selv når de leser, gir en avtalt sum til personen som håndterer filmkameraet .  Filmen vil ikke bli lagt ut med mindre den som leser ønsker det selv.
Ta veldig gjerne med bøker dere vil selge, gi bort eller vise fram. Reklamer for skrivekurs, lese- og skrivesirkler, festivaler og litterære arrangementer etc etc.
Et vennligsinnet publikum og talentspeidere er hjertelig velkomne.
Det er også hyggelig om noen blir igjen og mingler utover kvelden. Det er da ideer kan deles og bøker og cd-er kan selges. Ofte lurt å ha med kontanter hvis man kommer over et "a offer you can't refuse."
Hvis dere legger ut bilder fra arrangementet på Instagram eller lignende, kan dere gjerne hashtagge # Tekstuniverset.
Skikkelig trist at Sound of Mu er nedlagt. Det er mulig de skal lage en bok så hvis dere har bilder fra arrangementer som dere har lyst til å dele kan dere sende de til Tekstuniverset, så videreformidler jeg.

Prosakurs med Gro Dahle i oktober 2014 er fulltegnet, men det er mulig å stå på venteliste:
http://goo.gl/Gf5Cfe
P.s.. Det er nokså lang venteliste, men det blir antageligvis flere kurs på med Gro på nyåret.

Det er fremdeles ledige plasser på det kurset vi skal tekstgjennomgang (spesielt for folk som har gått på Gro sine skrivekurs, men det er også åpent for andre som er interessert.)
http://goo.gl/t4xVoh

Vil du dele fotostudio og/eller kontorplass med undertegnede?
http://oslofotoatelier.blogspot.no/

Gå gjerne inn å lik Tekstuniversets Faceside:
https://www.facebook.com/pages/Tekstuniverset/409398215834229?fref=ts
Jeg har laget en facebookgruppe for alle som har opptrådt på Åpen mikrofon i Tekstuniversets regi, gi tilbakemelding hvis dere vil være med i gruppa sånn at dere kan drodle og dele, juge og skryte.
7. 8. og 9. oktober på ettermiddagen er jeg tilgjengelig på fotostudioet mitt på Tulinløkka i Oslo.  Der har jeg tenkt at jeg etter beste evne å lage et mingelverksted:
·      Gå gå gjennom tekster til folk som har gått på mine Minneskriveverksted.
·      Legge filmer av dere ut på youtube.
·      Dere kan bestille / lage bilder som dere ønsker å ha på papir
·      Holde små igangsettingskurs  og erte skrivekløen…som dere jo opplagt har.
·      Anbefale og sende dere videre til prosjekter jeg har tro på (Kanskje får jeg noen prosjektledere til å komme)
·      Smalltalk om hjelp til å ta vare på gamle fotografier, ta nye fotografier, printe. Hvis ikke jeg kan svare, kan jeg sette dere i forbindelse med andre som kan hjelpe dere.
Etter hvert som jeg får tilbakemelding fra interesserte på e-post eller telefon (97123102) vil jeg prøve å lage en struktur og  en konkret timeplan dere kan forholde dere til.
Jeg må bare informere at jeg  holder til i en gammel bakgård. Og man må gå opp og ned trapper med nøkler for å komme til doen som er i en annen bakgård.
Informasjon og reklame for arrangementer som ikke er i Tekstuniversets regi:
"Her er muligheten til å skrive boken om ditt liv! Vi hjelper deg med å utforme en bok som omhandler ditt liv i form av tekst, fotografier, dikt, minner og annet du vil ha med. Vi behandler hver person med respekt, profesjonalitet og vennlighet. Er dette interessant for deg? Gå inn på vår hjemmeside, skrivdittliv.com og se hva vi tilbyr."
Info om sound of mu og at de kanskje vil ha bilder fra arrangementer.
http://www.forfattersentrum.no/
Presisere kursene til Gro Dahle og Merete MED MER + bjarte breiteig.
Alle har historier og minner som er av interesse - ikke la de gå tapt

Bevar familiehistorier og livsminner fra det levde liv slik at etterkommere kan ha glede av å lese hva mor, far, tante,bestefar eller andre har opplevd. 

Alle mennesker har opplevelser og erfaringer fra livet som er interessante for deres nære. Story vil fange dine livsminner og din livshistorie og videreføre det til neste generasjon. "Minner fra et liv" er en bok som kan skrives midt i livet, som pensjonist eller i forbindelse med en spesiell hendelse. 

Story forbereder og gjennomfører et bestemt antall intervjuer, og skriver deretter ut historien med bakgrunn i intervjuene og annen informasjon om personen eller selskapet. Story tar alt arbeid med korrektur, layout og trykking hvis det er ønskelig. Det eneste kunden skal bidra med, er minner og informasjon i intervjusituasjonen. 

Se mer informasjon på www.storybiografi.no.
Kontakt: Signe Bunkholt: signebunkholt@hotmail.com
Skriv ditt liv:
www.skrivdittliv.com
Forfatterskolen tilbyr selvbiografisk skrivekurs med personlig veiledning. Vårt nettbaserte kurs, 5 steg til ferdig manus, hjelper deg med med alt fra skriveprosessen til disposisjon og struktur av innholdet. Du jobber hjemmefra i ditt eget tempo, men har når som helst tilgang på hjelp fra din personlige veileder. Inkludert i vårt standard skrivekurs, er også en grundig manusgjennomlesning med skriftlig tilbakemelding på hvordan boka om ditt liv kan bli best mulig. Når manuset er klart, samarbeider vi med dyktige designere, trykkeri og forlag så manuset ditt får det utseende den fortjener. Vi gleder oss til å høre mer om deg og prosjektet ditt!

www.forfatterskolen.no/course/selvbiografisk-skrivekurs/
For kontakt: post@forfatterskolen.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar